Logo Le Jules

It's a match!

More living quality on all levels

Can it be more? At Le Jules it certainly can. The architectural city apartments with a view of greenery offer you much more than you could ever have hoped for.

Comfort

Living quality in every detail

Le Jules gives you value for money. More than half of the apartments have at least two façades and all have large balconies or terraces. Large windows flood the living rooms with sunlight. And what’s more, the apartments are often more spacious than others in their class.

Light and spacious

In the apartments, great attention has been paid to design, and the choice of high-quality and elegant materials. The abundance of light is unsurpassed. Are you a real interior design fanatic? You can furnish your apartment entirely according to your own taste, professionally assisted by one of our customer advisers. Your apartment can be tailor-made to your requirements.

When you buy an apartment in Le Jules, you also get access to MyCiril, a digital residential dossier that bundles all relevant information. Here you’ll find updates about your apartment and deadlines, and you can quickly contact all the parties involved. This keeps you in the driving seat of your housing project.

Smart amenities

A home is not a storeroom. That’s why you have the option of choosing your own storage space in the basement. That way you’ll have the apartment space all to yourself. Le Jules also has a central laundry room where you can wash and dry your clothes. That’s also handy if you want to save on space.

Discover your apartment here

Nature

Green, as far as the eye can see

Le Jules borders one of the green lungs of Brussels. Moreover, the area is protected: no development can take place on it. Le Jules takes maximum advantage of this.

At the back of the building there is a large communal terrace that overlooks the majestic treetops. This makes Le Jules’ garden seem to flow seamlessly into the nearby greenery. Just as if you were in a forested area! At the front of the building there is also a spacious garden with trees and slopes that hide the street from view.

Discover your apartment here

Design

A beacon for the neighbourhood

The main feat of the Le Jules construction is a freestanding structure in front of the rear façade that supports the terraces. This not only provides perfect insulation, but also makes deep terraces possible. It is an architectural tour de force that gives the building its own identity and references Art Nouveau; after all, we are in Brussels. The architect specifically chose the colour palette that Victor Horta often used, including dark green and ochre.

In comparison with many other apartment buildings, the entrance halls are extremely light and spacious. The bicycle storage area, located behind a semi-transparent wall of glass bricks, is illuminated at night: a real eye-catcher!

Discover your apartment here

Sustainability

Green blood runs through Le Jules’ veins

Anyone walking into Le Jules will scarcely believe that there was once a boring office building here. The building is be¬ing completely stripped, with all materials recycled as far as possible. In this way, the valuable structure of the building is being given a second life. A particularly ecolog-ical way of rebuilding, with the same advantages (or even more!) as new construction.

The building complies fully with the high energy standards of the Brussels passive standard. Rainwater is recovered, heating is centralised via a very economical heat pump, and part of the electricity comes from solar panels. Good for nature, and your wallet!

Discover your apartment here

Conviviality

A village in the city

You never buy just a home. The surroundings, the ambience, your neighbours and the shops are just as important. There is a supermarket close to Le Jules, as well as a shopping centre and a variety of cafés and brasseries. You won’t have to go far for relaxation either. Close by you’ll find a swimming pool, a skate park, playgrounds, a basketball court, a hockey club and a tennis club. As well as several schools.

Le Jules also offers plenty of opportunities to get to know your new neighbours. The large communal terrace is a welcoming space where you can barbecue with your neighbours, have a chat, enjoy a glass of wine … in the summer, it’s the place to be!

Discover your apartment here

Accessibility

A short hop to everywhere

The proximity of Brussels city centre is of course a great advantage. In next to no time you can be on the Grand Place. Train, tram, bus … all stops are within a radius of 900 metres. Access to the ring road is only a five-minute drive away, and Zaventem airport is reachable within fifteen minutes.

Inside, accessibility has also been considered. Le Jules has an underground car park for no less than 87 cars. And the bicycle storage area of 181 m² can even accommodate the largest carrier bicycle!

Discover your neighbourhood

For life

With its wide doors, sloping entrance area and barrier-free design, Le Jules is extremely pram and wheelchair-friendly; there are also parking spaces in the garage for those with disabilities. So whatever stage of life you’re in, Le Jules will always be your haven.

Download the brochure